top of page
Featured Posts

Update marts 2018

Kære samarbejdspartner!

Vi er nu godt i gang med et nyt og friskt år, hvor mange har de optimistiske briller på med hensyn til vækst og fremgang.

Nysgerrigheden er enorm på nye forretningsmodeller og teknologier! Mange går aktivt efter at styrke udvikling og indfri vækstpotentialer ved at investere tid og ressourcer inden for disse områder. Det helt oplagte spørgsmål er så, ’hvordan’ man får udnyttet mulighederne. Derfor vil amba2 aktiviteterne i år helt naturligt have dette som omdrejningspunkt.

Præsentation af ny amba2 partner – Aarhus Kommune.

I august bidrog amba2 partnerskabet til Deleøkonomisk Folkemøde arrangeret af Aarhus Kommune som deleøkonomisk forsøgsby. Samtidigt blev Aarhus Kommune partner i amba2:

”Aarhus Kommune vil gerne være med til at udforske potentialet i en gentænkt andelsbevægelse. Vi ser et potentiale i udviklingen af juridiske og økonomiske modeller, der kan sætte rammerne for samarbejde mellem ”umage par”. Det kunne fx være store virksomheder og iværksættere, hvor iværksætterne låner muskler af de store virksomheder, mens de store virksomheder låner innovationskraft af iværksætterne. Vi håber, at vi sammen med amba2 kan udvikle gode forretningsmodeller for innovative og værdiskabende partnerskaber.” CFIA og Borgmesterens Afdeling.

Erhvervskulturelt fedt!

Interessen for at engagere sig i nye teknologier og de deraf affødte nye økonomier og forretningsmodeller er som nævnt stor. Det er imidlertid også meget klart, at stort set alle nye forretningsmodeller kræver nye kompetencer og fagligheder. For produktet er ikke længere det primære, - det er alt det, der ligger uden om produktet, der bliver det væsentlige for ’business’. Sagt på en anden måde; services bliver produktet. Dermed bliver hele organisationen omkring det enkelte produkt meget mere kompleks og rækker langt ud over, hvad den enkelte virksomhed (typisk) kan.

Det er en ny æra, hvor der i de nye forretningsmodeller gælder andre spilleregler, ligesom forretningsmodeller sammensættes i nye strukturer, vidensområder og fagfelter.

Formålet med amba2 modellen og -partnernetværket er at skabe nye innovative forretningsbaserede partnerskaber. Det sker ved at supplere den enkelte virksomhed med relevante kompetencer i en forståelse for, at vi sammen opnår mere end den enkelte formår alene. Det er intelligent genbrug af en historisk anerkendt succes. En samarbejdsmodel, der kan bruges mellem mindre virksomheder, mellem store og små virksomheder, offentlige og private aktører og på tværs af erhverv og brancher.

Andelsbevægelsen byggede på enkle værdier og principper og på en fælles vision om at udnytte ny teknologi i både produktudvikling og distribution. En samarbejdsmodel, der er kendt og stadig anvendt i store dele af verden. Idéen er ikke specielt dansk, men har her haft en udvikling, der har placeret Danmark som et foregangsland i det at samarbejde.

amba2 udvikler nu en ”kogebog”, der guider et nyt forretningspartnerskab i at få klare spilleregler og det bedst mulige hold ombord:

Intro til amba2 ”kogebog”

amba2 modellen sætter rammen om jura, økonomi og værdigrundlaget i et forretningspartnerskab. Med svar på, hvordan man kommer ind og evt. ud af partnerskabet. Hvordan den værdi, man sammen har skabt, deles. Hvordan sættes det bedst mulige hold, hvordan finder man de rigtige kompetencer, hvordan kvalificeres forretningsidéen, og hvem hjælper i forretningsudviklingen? Gode spørgsmål i forbindelse med etablering af en virksomhed, et selskab, og gode svar, der giver et fornuftigt afsæt for et forretnings- og værdiskabende partnerskab.

Det er helt afgørende at få det bedste team ombord i et nyt partnerskab, som skaber de nødvendige forudsætninger for at lykkes med en innovativ forretningsidé! Og da tid og timing er helt centralt, er det også så vigtigt at være praktisk og at tage et afsæt inden for en defineret ramme og en struktur, der fungerer som partnerskabets bone structure.

Der er langt fra tale om et feel good initiativ eller et udtryk for politisk korrekthed, men helt grundlæggende en del af en sund erhvervskultur, der ønsker at udvikle sig og arbejde på den lange bane.

amba2 kogebogen bliver til i et samarbejde mellem amba2 partnere og innovations- og iværksættermiljøer. Bærende for udviklingssamarbejdet er værdier og principper som sharing, transparens og fællesskab. Virksomheds- og videnspartnere samt innovations- og iværksættermiljøerne bidrager på forskellige vis til udviklingen.

Kogebogen udvikles som et dynamisk og digitalt værktøj, der dels udvikles i etaper dels efterfølgende løbende videreudvikles.

Kærlig hilsen

Anne Mette Zachariassen


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page